بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

آگهی استخدام

مطالب بیشتر
کد خبر : ۱۵۳۵۲۵
بهبود اوضاع اقتصادی در شرایط تحریم‌ها و فشار دشمنان با دو کلید واژه اقتصاد مقاومتی و کار آفرینی گره خورده است و قطعاً تحقق این دو واژه چرخ دنده‌های اقتصاد کشور را روغن‌کاری می‌کند و فشار اقتصادی دشمنان را خنثی و کشور را آماده پیشرفت در عرصه‌های مختلف می‌کند.
يکشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۴

به گزارش بازارکار ،در آبان ماه سال ۱۳۹۷ دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور از نامگذاری روز ۲۹ بهمن با عنوان روز اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی در تقویم جمهوری اسلامی خبر داد.

در خصوص اهمیت حوزه اقتصاد در تمام ابعاد یک جامعه، همین بس که ارتقا شرایط اقتصادی مهم‌ترین رکن برای نیل به سوی تمامی اهداف است و ضعف در آن مهم‌ترین و بزرگ‌ترین مانع برای تحقق اهداف فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است.

به مناسبت ۲۹ بهمن‌ماه روز اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی با یکی از بانوان کارآفرین استان قم به گفتگو پرداختیم.

در ادامه متن گفت‌وگوی خبرگزاری ایسنا با «الهام ولی» یکی از کارآفرینان برتر استان قم را می‌خوانید.

ایسنا: ابتدا از خودتان برای ما بگویید. در کارنامه خود چه فعالیت‌هایی داشته‌اید؟

«الهام ولی» مدیر و مؤسس مجتمع آموزشی تداعی، دارای مدرک کارشناسی مهندسی کامپیوتر و ارشد مدیریت بازاریابی هستم.

بعد از فارغ‌التحصیلی به‌دلیل علاقه زیادی که به کار و به رشته تحصیلی‌ام داشتم شروع به تدریس، برنامه‌نویسی و طراحی سایت در شرکت‌های خصوصی و ارگان‌های مختلف کردم.

در سال ۱۳۸۵ با توجه به مهارتم در تدریس پیشنهاد برگزاری دوره کامپیوتر مختص افراد روشندل را در قم داشتم. اگر چه تجهیزات تخصصی برای تدریس وجود داشت، اما من بدون هیچ امکاناتی و فقط از طریق یک برنامه رایگان تحت عنوان برنامه جاز این دوره را با موفقیت برگزار کردم و قبولی کارآموزانم در آزمون‌های سخت و فنی و حرفه‌ای صددرصد بود.

بعد از این برای اولین بار در کشور دوره برنامه‌نویسی را برای افراد روشندل برگزار کردم و به عنوان یک کارآفرین شاهد استخدام آن‌ها در شرکت‌های خصوصی و دولتی هستم. امروز مجتمع آموزشی که بنده تأسیس کردم به عنوان اولین و تنها مرکز برگزاری دوره‌های کامپیوتر ویژه نابینایان در استان قم در حال فعالیت است.

با توجه به استقبال بسیار زیاد کارآموزانی که از نحوه تدریسم اظهار رضایت داشتند و بعضاً مدیریت دیگر مجتمع‌های آموزشی را ضعیف ارزیابی می‌کردند ترغیب شدم که یک مجتمع آموزشی برای خودم تأسیس کنم. نهایتاً در سال ۱۳۸۷ یک مجتمع آموزشی مختص دوره‌های مختلف کامپیوتر را در قم تأسیس کردم.

همچنین در این سال‌ها در کنار تدریس و برنامه‌نویسی، به عنوان طراح سوال و آزمونگر دوره‌های فنی‌حرفه‌ای، بازرس آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، عضو هیئت مدیره انجمن‌های آموزشگاه‌های آزاد، دبیر کانون انجمن‌های آموزشگاه‌ها و در سال ۱۳۹۰ هم به‌عنوان کارآفرین و عضو هیئت مدیره کارآفرینان استان قم فعالیت کردم.

از سال ۱۳۸۸ تا امروز به عنوان استاد دانشگاه در رشته‌های مختلف گرافیک، برنامه‌نویسی و طراحی سایت و بازاریابی در دانشگاه‌های دولتی، آزاد، علمی کاربردی و فنی‌وحرفه‌ای تدریس کردم.

ایسنا: از نگاه خودتان برای ما بگویید بزرگترین موفقیت تان در کار تا این زمان چه بوده است؟

اولین و مهم‌ترین موفقیت خودم را تأسیس و راه‌اندازی یک مجتمع آموزشی می‌دانم که در حال حاضر ۱۵ سال سابقه فعالیت دارد.

موفقیت دیگرم این بود که در محیط خانوادگی و در بین اطرافیانم اولین خانمی بودم که وارد بازار کار شدم و یک کار را شخصا راه اندازی کردم؛ چرا که از این طریق توانستم در بسیاری از شرایط و دیدگاه‌ها تغییر ایجاد کنم و موفقیت‌های مهمی از جمله کسب عنوان مدیر نمونه کشوری در سال ۱۳۹۰ را بدست بیاورم.

برگزاری دوره برنامه نویسی ویژه نابینایان برای اولین بار در کشور از دیگر موفقیت‌های من بود؛ چرا که قطعا یکی از آیتم‌های انتخاب بنده به عنوان کارآفرین برتر ایجاد اشتغال برای نابینایان بوده است.

با توجه به آیتم‌های بسیار زیادی که یک فرد کارآفرین باید داشته باشد و ممیزی‌هایی که بر روی کار‌ها انجام گرفت در سال ۱۳۹۰ سه کارآفرین برتر خانم در استان قم معرفی شدند و بنده هم جزء این بانوان کارآفرین بودم.

ایسنا: شما به عنوان کارآفرین، تعریف تان از کارآفرین و کارآفرینی چیست؟ یک کارآفرین چه ویژگی‌های مهمی دارد؟

فردی که با نوآوری یک کسب‌وکار را از طریق سرمایه‌گذاری‌های فیزیکی و انسانی توسعه می‌دهد کارآفرین است؛ و به نظرم کارآفرینی خلق ارزش جدید از طریق یک تلاش متعهدانه و با در نظر گرفتن همه ریسک‌ها است.

خلاقیت و نوآوری، ارائه مدل‌های نو و بدیع در توسعه کسب و کار، داشتن پشتکار، عدم ناامیدی در برابر چالش‌ها، ریسک پذیری، مدیریت و توانایی تیم سازی از شاخص‌های مهم برای یک کارآفرین است.

ایسنا: مزیت‌های کارآفرینی چیست؟ یک کار آفرین با چه چالش‌هایی مواجه خواهد بود.

انعطاف‌پذیری در زمان‌بندی یک از مزیت‌های کارآفرینی است؛ اگر چه برای راه‌اندازی یک کسب و کار بعضا باید بیش از سه برابر کار اداری زمان صرف کرد، اما با این وجود انتخاب زمان برای کار کردن در اختیار فرد است.

تجربه مدیریت و رهبری یک گروه، استقلال کاری، امکان رشد و توسعه مستمر، به روز بودن دانش کامپیوتری، پویایی در کار، ارتباط با افراد مختلف، رضایت شخصی از دیگر مزیت‌ها و در واقع جذابیت‌های کارآفرینی است.

کارآفرینی با چالش‌های بسیاری مواجه است. یکی از مهم‌ترین چالش‌های ما استخدام نیروی کار دلسوز و متعهدی است که همچون کارآفرین برای کار اهمیت قائل باشد.

شیما احمدزاده

سرمایه‌گذاری با هدف رشد و توسعه، بازاریابی و معرفی کالا و یا ارائه خدمات جدید به بازار، عدم حمایت ارگان‌های دولتی و مواجه بودن با بروکراسی‌های اداری و بعضاً اعمال سلیقه‌ای قوانین، از چالش‌های عمده‌ای است که یک کارآفرین با آن مواجه است و اغلب کاهش سرعت پیشرفت کار و تحمیل استرس را برای کارآفرین به دنبال دارد.

ارسال نظرات

کارآفرینان آینده

مطالب بیشتر