بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

آگهی استخدام

مطالب بیشتر
کد خبر : ۱۵۶۲۶۹
چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۶

معاون توسعه کسب و کار بین المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه گفت: ۱۶ کشور به عنوان هدف اصلی صادرات محصولات دانش بنیان انتخاب کردیم که ۴ کشور همسایه در اولویت قرار دارد.

به گزارش بازارکار، سیدمجتبی قدمگاهی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به برگزاری ششمین دوره برگزاری نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ (یکی از مهمترین رویداد‌های تجاری برای معرفی توانمندی‌های صادراتی) اظهار کرد: آن چیزی که ما در سال‌های گذشته تاکنون شاهد بودیم این است که سال به سال بر رونق و پویایی این نمایشگاه در حال افزوده شدن است و این موضوع نشانگر این است که نمایشگاه اکسپو در سطح بین الملل دیده می‌شود.

معاون توسعه کسب و کار بین المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی یکی از موضوعات مدنظر و مورد تاکید مقامات و مسئولان کشور را رونق شرکت‌های مبتنی بر دانش، عنوان کرد و گفت: نگاه کشور و حاکمیت این است که با فعال کردن و رشد اقتصاد دانش بنیان، نتیجتاً رشد اقتصادی سریع‌تر و موثری نسبت به شرایطی که صرفاً خام فروشی کنیم، خواهیم داشت.

قدمگاهی با اشاره به حضور فعال شرکت‌های دانش بنیان برای نمایش توانمندی‌های صادراتی خود در اکسپو ۲۰۲۴ گفت: امسال برای اولین بار شرکت‌های دانش بنیان در سالن ۳۷ A که مرکز دائمی نمایشگاه دانش بنیان است، استقرار دارند و عموم مردم می‌توانند از این نمایشگاه بازدید کنند. سال‌های گذشته صرفاً مقامات و هیات‌های تجاری امکان بازدید داشتند، اما امسال ورود برای عموم آزاد است.

حضور ۷۰۰ شرکت دانش بنیان در اکسپو ۲۰۲۴/ عرضه ۱۵۰۰ دستاورد فناوران ایرانی

وی ضمن اعلام اینکه در سالن ۳۷ A نمایشگاه بین المللی به طور مجزا ۷۰۰ شرکت دانش بنیان به نمایش ۱۵۰۰ محصول و دستاورد فناورانه و نواورانه خود می‌پردازند، خاطرنشان کرد: البته برخی دیگر از شرکت‌های دانش بنیان در سایر سالن‌های نمایشگاه حضور دارند، ولی آمار دقیقی از این شرکت‌ها نداریم. حضور فعال دانش بنیان‌ها در این نمایشگاه نشان می‌دهد چه ظرفیت خوبی در اکوسیستم دانش بنیان داریم.

معاون توسعه کسب و کار بین المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی ادامه داد: اکسپو ۲۰۲۴ از روز شنبه ۸ اردیبهشت ماه آغاز شده و تاکنون هیات‌های خارجی و مقامات بلندپایه کشور‌ها از دستاورد‌های دانش بنیان‌های ایرانی بازدید کرده اند که از جمله می‌توان به بازدید رییس اتاق تجارت روسیه، معاون وزیر صنعت ازبکستان، وزیر تجارت عمان، وزیر صنعت فناوری‌های پیشرفته امارات، رییس اتاق بازرگانی ترکیه و سفرای کشور‌های اروگوئه، ونزوئلا و ازبکستان اشاره کرد.

پیش بینی درباره سهم ۲۰ درصدی از قرارداد‌های صادراتی اکسپو ۲۰۲۴

قدمگاهی ضمن اعلام اینکه سال گذشته در مجموع در نمایشگاه اکسپو ۴۰۰ میلیون دلار قرارداد منعقد شد، گفت: امسال پیش بینی می‌شود یک میلیارد دلار قرارداد در این نمایشگاه منعقد شود و ما امیدواریم که سهم دانش بنیان‌ها از قرارداد‌ها بیش از ۲۰ درصد یعنی ۲۵۰ میلیون دلار باشد.

صادرات ۲/۵ میلیارد دلاری دانش بنیان‌ها در ۱۴۰۲

وی ادامه داد: طبق آمار رسمی گمرک یک رشد قابل توجهی در صادرات دانش بنیان‌ها اتفاق افتاده است به طوری که در سال ۱۴۰۲ بیش از ۲/۵ میلیارد دلار صادرات دانش بنیان داشتیم که البته این رقم را کمتر از چیزی که گمرک گفته است، اعلام می‌کنم چرا که تعدادی از این‌ها را در رصدخانه مهاجرت صادرات دانش بنیان را پایش و حذف می‌کنیم تا به آمار خالصی از صادرات دست یابیم.

معاون توسعه کسب و کار بین المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی با بیان اینکه به همت سازمان توسعه تجارت برای بازدید از نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ بیش از ۲ هزار مهمان خارجی که همه بازرگان و تاجر هستند وارد ایران و مستقر شده اند، گفت: این تجار در واقع سفیر معرفی دستاورد‌ها و توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در کشور‌های خود هستند و قطعاً این ۲ هزار نفر سال بعد ۶ هزار نفر را با خودشان خواهند آورد و این تصاعد را در سال‌های بعد خواهیم داشت کما اینکه سال گذشته حدود هزار مهمان داشتیم و امسال دو برابر شد.

کدام محصولات دانش بنیان ایرانی بیشتر صادر می‌شود؟

قدمگاهی در پاسخ به این سوال که کدام محصولات و دستاورد‌های دانش بنیان‌های ایرانی صادرات بیشتری دارند؟ گفت: محصولات صنایع شیمیایی و پلیمری به لحاظ عددی بیشترین سهم را در صادرات دارند، اما اعتقاد داریم این اعداد نیستند که برای ما آورده دارند، چرا در محصولات شیمیایی و پلیمری مواد را می‌فروشیم و هرچقدر هم فناوری به آن افزوده باشیم و محصول مبتنی بر دانش تولید کرده باشیم، نهایتاً قیمت اصلی کالا را ماده اولیه آنکه از منابع کشور تهیه شده، شکل می‌دهد و ما در حقیقت منابع می‌دهیم و در ازای آن پول می‌گیریم. در برخی محصولات تجهیزات آزمایشگاهی، پزشکی و صنعتی مواد و مصالحی که صرف شده، آنچنان عددی ندارد، ولی قیمت و ارزش افزوده این محصولات بسیار بالاتر است و ما در واقع فکر، دانش، طراحی و مهندسی را می‌فروشیم و در این شرایط ضریب بازدهی بسیار بیشتری در دراز مدت برای کشور به ارمغان خواهد آورد.

۱۶ کشور هدف صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی

وی ضمن اشاره به اینکه ما در سازمان همکاری‌های علمی و فناورانه بین المللی بنا داریم در یک سری بازار‌ها عمیق‌تر شویم چرا که در گذشته همه دنیا را به یک شکل نگاه می‌کردیم و منابعمان به عبارتی در برخی کشور‌ها هدر می‌رفت، تصریح کرد: ۱۶ کشور به عنوان هدف اصلی صادرات محصولات دانش بنیان ایرانی انتخاب کردیم که ۴ کشور همسایه یعنی ترکیه، افغانستان، عراق و جمهوری آذربایجان در اولویت قرار دارند و سعی داریم با یک جهت دهی مناسب، شرکت‌های دانش بنیان با بازار کشور‌های هدف تعاملات بیشتری داشته باشند.

بازرگانان عراق و ترکیه تسلط خوبی بر بازار دانش بنیان‌ها دارند

معاون توسعه کسب و کار بین المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی ادامه داد: در حال حاضر بازرگانان عراق و ترکیه به طور مستمر در ایران رفت و آمد دارند و بعضاً اطلاعاتشان درباره شرکت‌های دانش بنیان ایرانی از بازرگانان ایرانی بیشتر است و کاملاً به این بازار مسلط هستند و لذا ما به عنوان دولت خیلی نیازی نیست روی این کشور‌ها انرژی بگذاریم اگرچه همکاری با این کشور‌ها نیاز به برنامه ریزی بلند مدت دارد. پاکستان، هندوستان، ویتنام، ازبکستان، عمان، اندونزی، برزیل، ونزوئلا و … از دیگر مقاصد صادراتی دانش بنیان‌ها به شمار می‌رود تعامل بیشتر با آن‌ها در دستور کار قرار دارد.

صادرات تجهیزات آزمایشگاهی و پزشکی ایرانی به آمریکا و کشور‌های اروپایی

قدمگاهی همچنین درباره صادرات محصولات دانش بنیان ایرانی به کشور‌های اروپایی و همکاری با آن‌ها نیز توضیح داد و گفت: تجارت با اروپا به لحاظ فنی و هم به لحاظ تجاری و شرایط تحریمی برای ما متفاوت است. همکاری با کشور‌هایی که در اتحادیه اروپا هستند، سختی کار بیشتری برای ما دارد اگرچه شدنی است و شرکت‌های داریم که محصولات خود را به ایالات متحده آمریکا هم صادرات کردند به طور مثال شرکت‌هایی داریم که توانسته اند تجهیزات آزمایشگاهی به آمریکا و تجهیزات پزشکی به کشور‌های اروپایی بفروشند منتها اگر قرار باشد سرمایه گذاری آنچنانی در این مسیر داشته باشیم، بازدهی که از ارتباط و تعامل با کشور‌هایی مثل هندوستان یا پاکستان داریم، در ارتباط با کشور‌های اروپایی نخواهیم داشت و لذا موظفیم منابعمان را آنجایی هزینه کنیم که بازدهی بیشتری برایمان داشته باشد.

ارسال نظرات

کارآفرینان آینده

مطالب بیشتر